Evropská energetická krize,vyvolaná kombinací geopolitických napětí,nedostatku dodávek a zvýšené poptávky,vedla k prudkému nárůstu cen energií a nejistotě dodávek. To má za následek rostoucí náklady pro domácnosti i podniky,ohrožuje energetickou bezpečnost a nutí k přehodnocení energetických strategií. Řešení zahrnují diverzifikaci zdrojů energie,investice do obnovitelných zdrojů,zlepšení energetické účinnosti a posílení mezinárodní spolupráce s cílem zajistit stabilní a udržitelnou energetickou budoucnost pro Evropu.Automatizace a efektivita: AI zefektivňuje rutinní úkoly,zvyšuje produktivitu a snižuje náklady.Nové pracovní příležitosti: Vznikajínové profese v oblasti vývoje,implementace a správy AI systémů.Inovace a pokrok: AI urychluje inovace v různých odvětvích,jako je zdravotnictví,věda a technologie.Lepší rozhodování: AI analyzuje velké objemy dat a poskytuje cenné informace pro lepší rozhodování.Ztráta pracovních míst: Automatizace může nahraditpracovní místa v některých odvětvích.Nerovnost: Přínosy AI nemusí být rovnoměrně rozděleny,což může prohloubit socioekonomické rozdíly.Etické a bezpečnostní otázky: Zneužití AI,diskriminace a bezpečnost dat jsou vážné problémy.Závislost na technologiích: Nadměrnázávislost na AI může vést k problémům v případě selhání systémů.Ztráta pracovních míst: Automatizace může nahradit pracovní místa v některých odvětvích.Nerovnost: Přínosy AI nemusí být rovnoměrně rozděleny,což může prohloubit socioekonomické rozdíly.Etické a bezpečnostní otázky: Zneužití AI,diskriminace abezpečnost dat jsou vážné problémy.Závislost na technologiích: Nadměrná závislost na AI může vést k problémům v případě selhání systémů.Kybernetická bezpečnost:nové hrozby a jak se chránitNové hrozby:Ransomware: Škodlivý software,který zašifruje vaše data a požadujevýkupné za jejich obnovení.Phishing: Podvodné e-maily nebo zprávy,které se snaží získat vaše osobní údaje.Útoky na dodavatelský řetězec: Hackeři cílí na slabší články v dodavatelském řetězci,aby získali přístup k citlivým datům.Deepfakes: Manipulovaná videa nebo audio nahrávky,které mohou být použity k šíření dezinformací nebo k poškození reputace.Útoky IoT: Zneužití zranitelností v zařízeních internetu věcí (IoT) k získání přístupu k síti nebo k datům.Jak se chránit:Silná hesla: Používejte silná a unikátní hesla pro každý účet.Aktualizace softwaru: Pravidelně aktualizujte software a operační systémy.Antivirus: Používejte spolehlivý antivirový software a pravidelně ho aktualizujte.Obezřetnost: Buďte opatrní při otevírání e-mailů a zpráv od neznámých odesílatelů.Zálohování: Pravidelně zálohujte svá data.Vzdělávání: Získejte informace o nejnovějších kybernetických hrozbách a o tom,jak se jim bránit. Trendy v bydlení

Udržitelnost:Materiály: Používání přírodních,recyklovaných nebo obnovitelných materiálů (dřevo,bambus,korek).Energie: Solární panely,tepelná čerpadla,rekuperace tepla,chytré systémy řízení spotřeby energie.Voda: Systémy na sběr dešťové vody,úsporné spotřebiče a armatury.Zeleň: Vertikální zahrady,zelené střechy,interiérové rostliny. Chytré technologie:Osvětlení: Inteligentní systémy osvětlení s možností regulace intenzity a barvy světla,ovládání hlasem nebo pomocí mobilní aplikace.Vytápění a chlazení: Chytré termostaty s možností dálkového ovládání,zónové vytápění.Zabezpečení: Kamerové systémy,alarmy,inteligentní zámky.Zábava: Integrace audio a video systémů,ovládání hlasem.Minimalistický design:Funkčnost: Důraz na funkčnost a praktičnost,minimalizace zbytečných dekorací a předmětů.Prostor: Otevřené dispozice,vzdušnost,dostatek přirozeného světla.Barvy: Neutrální barevná paleta (bílá,šedá,béžová),použití přírodních materiálů (dřevo,kámen).Nábytek: Jednoduché linie,multifunkční nábytek,úložné prostory.Dezinformace a fake news:jak se bránit a rozpoznat jeOvěřujte zdroje: Před sdílením jakékoli informace si ověřte její původ. Je článek publikován na důvěryhodném webu? Kdo je autorem?Kritické myšlení: Nevěřte všemu,co čtete. Zpochybňujte informace,hledejte různé úhly pohledu a porovnávejte fakta.Fakta vs. názory: Rozlišujte mezi fakty podloženými důkazy a osobními názory.

  1. Pozor na emoce: Fake news často cílí na emoce. Pokud vás článek rozzlobí nebo vyděsí,zpozorněte aověřte si informace.

Konzultujte s odborníky: Pokud si nejste jisti,obraťte se na odborníky nebo fact-checkingové weby.Mediální gramotnost: Vzdělávejte se v oblastimediální gramotnosti,abyste dokázali lépe rozpoznat manipulativní techniky.Nešiřte neověřené informace: I když se váminformace zdá zajímavá,nešiřte ji dál,pokud si nejste jisti její pravostí.Pamatujte: Boj proti dezinformacím je odpovědností nás všech. Buďme obezřetní a kriticky přemýšlejme o informacích,které konzumujeme. Dostupnost bydlení v České republiceRostoucíceny nemovitostí: Prudký nárůst cen bytů a domů,zejména ve velkých městech. Překračování cenových možností běžných domácností. Spekulace a investiční nákupy jako faktory zdražování. Nedostatek bytů: Nízká výstavbanových bytů,zejména dostupných kategorií. Dlouhé povolovací procesy a nedostatek stavebních pozemků. Rostoucí populace a urbanizace zvyšují poptávku. 

Hypotéky a financování: Rostoucí úrokové sazby hypoték ztěžují dostupnost bydlení. Přísnější podmínky pro získání hypotéky (vyšší LTV,DSTI).Omezení státní podpory pro mladé a sociálně slabší. Dopady na společnost: Prohlubování sociálních nerovností a generační propasti. Nárůst počtu lidí vnájemním bydlení s nejistými podmínkami. Omezení mobility pracovní síly a ekonomického růstu.Rekonstrukce a renovace:tipy a inspirace pro modernizaci domova Plánování:Stanovte si rozpočet: Určete,kolik jste ochotni investovat do rekonstrukce.Vytvořte si seznam priorit: Rozhodněte se,které části domu potřebují nejvíce pozornosti.Najměte si odborníky: Zvažte spolupráci s architektem nebo interiérovým designérem. Kuchyň:Nové spotřebiče: Investujte do moderních a energeticky úsporných spotřebičů.Výměna kuchyňské linky: Zvolte moderní materiály a design.Osvětlení: Přidejte LED osvětlení pro úsporu energie a moderní vzhled. Koupelna:Nové obklady a dlažba: Vybírejte z moderních vzorů a barev.Výměna sanity: Zvolte moderní a funkční sanitární zařízení.Sprchový kout: Zvažte instalaci prostorného sprchového koutu.Obývací pokoj:Výmalba: Použijte neutrální barvy a přidejte barevné akcenty.Nové podlahy: Zvolte moderní podlahovou krytinu.Osvětlení: Vytvořte příjemnou atmosféru pomocí různých typů osvětlení. Exteriér:Zateplení fasády: Snižte náklady na vytápění a zlepšete vzhled domu.Nová střecha: Zajistěte ochranu domu před povětrnostními vlivy.Zahrada: Vytvořte si příjemné místo k relaxaci. Bydlení pro seniory:

Bezbariérové úpravy:Interiér: odstranění prahů,rozšíření dveří,instalace madel,sprchový kout místo vany.Exteriér: bezbariérové vstupy,výtahy,úprava terénu. Komunitní bydlení:Výhody: sociální kontakt,společné aktivity,pocit sounáležitosti.Formy: bytové domy s klubovnami,seniorské komunity,společné bydlení. Péče:Domácí péče: pomoc s hygienou,úklidem,nákupem.Pečovatelské služby: odborná péče v domácnosti nebo pobytovém zařízení.Zdravotní péče: zajištění lékařské péče a léků.  Bydlení pro mladé:Studentské bydlení:Koleje: Cenově dostupná varianta,sociální prostředí,omezená soukromí.Privátní pronájmy: Vyšší náklady,větší nezávislost,nutnost hledání spolubydlících.Sdílené bydlení:Spolubydlení s přáteli:Snížení nákladů,sdílení odpovědnosti,důležitá volba kompatibilních spolubydlících.Bytové domy se spolubydlením: Moderní koncept,vybavené pokoje,společné prostory,často vyšší cena. Financování:Podpora od rodiny: Finanční pomoc od rodičů,důležité nastavení jasných pravidel.Studentské půjčky: Státní podpora,výhodné úroky,nutnost splácení po studiu.Brigády a práce na částečný úvazek: Vlastní příjem,omezený čas na studium.Podpora na bydlení: Sociální dávky pro studenty s nízkými příjmy. 

Tipy:

Ženy ve vedoucích pozicích:inspirace a příběhy úspěšných ženZdůraznění rostoucího významu žen ve vedoucích pozicích napříč různými odvětvími. Potřeba inspirace a vzorů promladé ženy,které aspirují na kariérní růst. Příběhy úspěšných žen:Příběh 1: Stručný životopisúspěšné ženy (např. Marissa Mayer,Sheryl Sandberg),zdůraznění klíčových momentů v její kariéře a lekcí,které si z nich můžeme odnést.Příběh 2: Další inspirativnípříběh ženy ve vedoucí pozici,zaměření na její jedinečný přístup k leadershipu a překonávání výzev.Faktory úspěchu: Shrnutí společných rysůúspěšných žen:odhodlání,vytrvalost,sebevědomí,schopnost učit se a adaptovat. Důležitost podpůrného prostředí a mentorství.Výzvapro ženy,aby se nebály usilovat o vedoucí pozice a měnit svět k lepšímu. Zdůraznění,že úspěch je dosažitelný pro každou ženu s odhodláním a pílí.Krása a péče o sebe:Nové trendyLíčení:Přirozenost: Nahý vzhled s důrazem na zdravou pleť.Barevné linky: Experimenty s výraznými barvami a tvary.Lesk na rty: Návrat lesku pro plnější rty.Kosmetika:Veganská a cruelty-free: Produkty šetrné k přírodě a zvířatům.Personalizovaná péče: Kosmetika na míru podle individuálních potřeb.Multifunkční produkty: Minimalismus a praktičnost v jednom.Péče o pleť:Mikrobiom: Péče o přirozenou bakteriální flóru pleti.Prevence: Důraz naochranu před slunečním zářením a znečištěním.Korejská rutina: Vícekroková péče pro hloubkovou hydrataci a výživu. Péče o vlasy:Přírodní ingredience: Šampony akondicionéry bez sulfátů a silikonů.Scalp care: Péče o pokožku hlavy pro zdravé a silné vlasy.Styling bez tepla: Minimalizace poškození vlasů. Ženy a kariéra:Profesní rozvoj,návrat do práce po mateřské Profesní rozvoj během mateřské: Kurzy a školení (online i prezenční) Mentoringové programyNetworkingové akce Získávání certifikacíProfesní rozvoj během mateřské:Kurzy a školení (online i prezenční) Mentoringové programy Networkingové akce Získávání certifikací Návrat do práce po mateřské: Pružná pracovní doba Částečné úvazky Práce z domova Firemní školky a jesle Podpora žen v kariéře: Legislativní opatření (např. kvóty) Firemní programy na podporu diverzity

Auta a motorky

Novinky:Elektrická revoluce: Nejnovějšímodely elektromobilů a hybridů na trhu.Autonomní řízení: Vývoj a pokroky v oblasti samořídících vozidel.Sportovní vozy: Představení nejrychlejších a nejvýkonnějších modelů.Motocyklové trendy: Nové technologie,design a bezpečnostní prvky.Bezpečnost na silnicích:Tipy pro bezpečnou jízdu autem i motorkou.Ekologická jízda: Jak snížit spotřebu paliva a emise.Tuning a úpravy: Možnosti vylepšení vzhledu a výkonu vašeho vozidla.

Soothing Bath and Body

Fragrances for Every Occasion

Fragrances for Every Occasion

Take a moment to relax and unwind with our selection of bath and body products. From bath bombs to body scrubs,we have everything you need for a luxurious at-home spa experience.

Fragrances for Every Occasion

Fragrances for Every Occasion

Fragrances for Every Occasion

Our collection of fragrances includes scents for every mood and occasion. From fresh and floral to warm and spicy,there's a scent for everyone.

Gentle Baby Care

Gifts for Your Loved Ones

Gifts for Your Loved Ones

Our baby care products are specially formulated with gentle and natural ingredients that are safe for your little one's delicate skin. From diaper cream to baby lotion,we have everything you need for your baby's skincare routine.

Gifts for Your Loved Ones

Gifts for Your Loved Ones

Gifts for Your Loved Ones

Looking for the perfect gift? Our selection of gift sets includes a variety of products that are perfect for any occasion. From birthdays to weddings,we've got you covered.

Behind PMN